Verslavingszorg – Huisartsenpraktijk Oude Tonge – Oude Tonge
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Oude Tonge
West Achterweg 10 3255AZ
Oude Tonge

Verslavingszorg

Mijn naam is Esther Prins, 45 jaar, sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Vanaf 2000 ben ik werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, de de zogenaamde dubbele diagnose, psychiatrie en verslaving. Daarvoor ben ik werkzaam geweest als ziekenverzorgster in Den Haag, A-verpleegkundige in Rotterdam en B-verpleegkundige in Portugaal.

Mijn stijl van werken wordt gekenmerkt door: echtheid in het contact, betrokkenheid, gelijkwaardigheid en het belang van een verantwoordelijke houding ten aanzien van het eigen leven. Ik richt me op de autonomie en participatie van de mens.

Ook niet belangrijk: ik beschik over een goede portie humor.

Mijn taak als verslavingsconsulent: advies, preventie, vroeg signalering en behandeling van patienten (binnen de huisartsenpraktijk) met lichte tot matige misbruik/verslavingsproblematiek (alcohol, drugs, gokken, benzo’s, game-en internetproblematiek). de behandeling kenmerkt zich door een persoonlijke en pragmatische aanpak.

Ik kom eenmaal per twee weken op woensdagmiddag naar de praktijk. Ik begeleid en adviseer mensen en hun partners of ouders/kinderen, met een vraag of probleem op het gebied van een verslaving. Dat kan gaan over alcohol, drugs, gokken, medicijnverslaving of roken. Als u hiervan gebruik wilt maken, bespreek dat dan met de huisarts of maak direct een afspraak via de assistente.