Praktijknieuws – Huisartsenpraktijk Oude Tonge – Oude Tonge
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Oude Tonge
West Achterweg 10 3255AZ
Oude Tonge

Praktijknieuws

NIEUWS juni 2021

VACCINATIES

We hebben de grootste groep 60-64 jarigen en een aantal risicogroepen inmiddels bijna 2x gevaccineerd. Mocht u nog geen tweede prik gehad hebben dan bent u welkom op 14-7 op onze dependance tussen 15-17.00 uur.

Voor vragen over registratie, kunt u bellen met onze praktijk.

Een vraag aan u:

Bent u of kent u niet-mobiele mensen die nog niet gevaccineerd zijn, dan kunt u dit aan ons doorgeven. Het gaat om de volgende doelgroepen:

  • Niet-mobiele thuiswonende mensen uit 1961 tot en met 2003 die niet eerder gevaccineerd zijn.
  • Niet-mobiele thuiswonende jongeren met medische indicatie uit 2004 tot en met 30-06-2009.
  • Niet-mobiele mensen van vóór 1961, die nog niet door de huisarts met AstraZeneca zijn gevaccineerd.

 


BLOEDPRIKKEN

U heeft wellicht gemerkt dat er momenteel minder momenten zijn waarop bloed wordt geprikt in de praktijk. Dat heeft te maken met het zwangerschapsverlof van 1 van onze medewerkers. We vragen uw begrip hiervoor. Voor bloedafnames die niet kunnen wachten kunt u uiteraard ook terecht in het ziekenhuis of het prikpunt daarvan in Ebbe en Vloed (maandag en donderdag tussen 08-08:45 uur).

 


VOORKEURSBELEID CZ

Per 1 mei heeft verzekeraar CZ een nieuw voorkeursbeleid voor medicatie doorgevoerd. Dat wil zeggen; hetzelfde medicijn maar in een ander jasje. We merken dat dit voor veel onrust bij patiënten zorgt. Wij zijn niet in staat hier iedereen persoonlijk over in te lichten maar proberen u hier zoveel mogelijk over voor te lichten met foldermateriaal en posters (in de praktijk en naast de medicatiekluis).

Op onderstaande site kunt u hier meer informatie over lezen:

https://www.cz.nl/service-en-contact/wat-is-het-voorkeursbeleid