Praktijknieuws – Huisartsenpraktijk Oude Tonge – Oude Tonge
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Oude Tonge
West Achterweg 10 3255AZ
Oude Tonge

Praktijknieuws

NIEUWS  Mei 2023

ONS TEAM

Ons apotheek team is in de tussentijd uitgebreid door de komst van Gerda en daar zijn we erg blij mee. Welkom! Verder zullen de diabetes patiënten de komende periode gaan merken dat Nelleke er even tussenuit gaat. Zij gaat binnenkort met zwangerschapsverlof. Haar verlof wordt waargenomen daar 1 van haar collega’s uit het ziekenhuis; Christianne. Nadien zal zij t/m medio 2024 waarschijnlijk op de donderdagen terug komen.

Verder kunnen wij melden dat sinds maart Lizet Kusters is gestart als huisarts in opleiding (AIOS). Zij wordt begeleid door dokter Kreeft. Wij vinden het fijn om jonge collega’s te kunnen opleiden in dit vak. U zult haar t/m februari 2024 tegenkomen. Ook bij ingreepjes zal zij wellicht vaker worden betrokken, wij hopen uiteraard ook op uw medewerking.

Daarnaast kunnen wij ook melden dat vanaf september 2023 Chantal Ruitenbeek (die nu op vrijdag werkt als poh) gaat starten met haar opleiding tot verpleegkundig specialist. Zij zal haar opleiding gedurende 2 jaar volgen, en is daarna zelfstandig werkend. Zij zal in het huisartsenspreekuur meedraaien en zal aan dokter Krutwagen gekoppeld worden. Ook hierbij vragen wij uiteraard uw respect en medewerking.

 

U zult ook merken dat onze assistenten inmiddels wat  meer hun eigen spreekuren draaien en daar zijn we heel blij mee!

Esmee: huisartsondersteunende spreekuren                    Dean: CVRM, prikken ontstekingswaarden, tevens is hij in opleiding om te leren hechten

Wietske: uitstrijkjes                                                                Cora: CVRM


SPOED GEVAL OF NIET?


DIGITALE TOEGANG

Wellicht heeft u er de afgelopen jaren wel eens gebruik van gemaakt: de knop ‘neem online contact met ons op’. U kwam dan in een programma terecht waarin u aan de hand van uw klachten een afspraak kon maken. Dit was een pilot vanuit de zogenaamde Klinik app/platform. De pilot is inmiddels ten einde. Aangezien het toch te weinig (nuttig) werd gebruikt zijn we ermee gestopt. We zijn wel gestart met het gebruik van Medilink, dit is een platform waarop we eenvoudig foto’s kunnen ontvangen en beoordelen.


RESPECTVOLLE OMGANG

Bekijk onze huisregels eens via het wachtkamer scherm of op onze website:

U bent van harte welkom in onze praktijk. Om goede zorg te kunnen bieden, zijn er huisregels opgesteld waar onze medewerkers en patiënten zich aan dienen te houden. Door binnengaan van de praktijk of het opnemen van contact gaat u akkoord met deze huisregels. Samen werken we aan een prettig contact en duidelijke afspraken!

Medewerkers en patiënten behandelen elkaar beleefd en met respect en mogen elkaar hierop aanspreken.

Medewerkers gaan vertrouwelijk om met de gegevens van patiënten (zie het privacy reglement op onze website).

Geef elkaar de gepaste ruimte i.v.m. privacy.

Medewerkers dulden geen enkele vorm van agressief gedrag. Indien dit toch voorkomt wordt u verzocht per direct het pand te verlaten. Indien nodig schakelen wij de politie in.

Geen ongewenste intimiteiten. Wij accepteren geen opmerkingen, grappen, gebaren, aanrakingen of elk ander gedrag waardoor een ander zich ongemakkelijk of bedreigd kan voelen.

Het gebruik van een mobiele telefoon is toegestaan, maar mag geen overlast veroorzaken.

Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent. Hier kunt u dan een melding van maken. Dit kan rechtstreeks bij een medewerker, maar ook bij de huisarts of door het invullen van het klachtenformulier op de website. Er treedt een klachtenprocedure in werking, waarover u als patiënt geïnformeerd wordt. Informatie over onze klachtenprocedure kunt u terugvinden op onze website


PATIENT TEVREDENHEIDS ONDERZOEK

Na de zomer zult u weer een enquête in onze praktijk aantreffen waarin wij uw mening vragen. We hopen dat u de tijd wilt nemen om deze in te vullen.


VITAMINE D NIET MEER VERGOED

Vanaf 1 januari 2023 moet u zelf betalen voor vitamine D. De sterkte die u gebruikt, wordt namelijk per 1 januari 2023 niet langer vergoed. Dit is een besluit van de Rijksoverheid. De Rijksoverheid wil daarmee geld besparen. De Rijksoverheid vindt namelijk dat mensen vitamine D zelf kunnen betalen.

Het is voor uw gezondheid van belang om uw vitamine D gewoon te blijven slikken. Aan de werking van vitamine D verandert namelijk niets. Blijf daarom de voorgeschreven hoeveelheid gebruiken. Uw apotheekhoudend huisarts neemt de vitamine D op in uw medicijnoverzicht.

Om welke vitamine D gaat het?
Het gaat om:
1. medicijnen met alleen vitamine D: colecalciferol en calcifediol.
2. medicijnen met een combinatie van colecalciferol en calcium (kalk) of
alendroninezuur.

Heeft u vragen over vitamine D? Stel ze aan uw apotheekhoudend huisarts.


AFHAALKLUIS

We hebben een kluis om medicatie af te halen. Helaas hebben we te maken met storingen, ook in avonden en weekenden. Er bestaat helaas geen storingsdienst om problemen meteen te verhelpen.

Het zekere voor het onzekere: haal noodzakelijke medicatie af aan de balie (bijvoorbeeld voor het weekend). Dat voorkomt problemen als de kluis niet naar behoren functioneert.