Praktijknieuws – Huisartsenpraktijk Oude Tonge – Oude Tonge
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Oude Tonge
West Achterweg 10 3255AZ
Oude Tonge

Praktijknieuws

NIEUWS Januari 2023

DE BESTE WENSEN

Het team huisartsenpraktijk Oude Tonge wenst u allereerst het beste toe voor 2023!

De afgelopen jaren is er qua bezetting best veel veranderd in ons team. Dit maakt ook dat er vaak krapte is op de spreekuren. We proberen met digitale consulten, foto’s en assistentenspreekuren zoveel mogelijk op te vangen. Voor 2023 hopen we weer met een nieuwe huisarts in opleiding te gaan starten vanaf maart. Nieuwe huisartsen opleiden -en hopelijk ook aantrekken om op Goeree Overflakkee te blijven- is belangrijk voor de continuïteit van zorg. U zult vast ook wel horen en lezen over problemen met opvolging van huisartspraktijken waar vaste gezichten uitvallen of met pensioen gaan. We zijn blij dat er hier – ondanks alles- toch een basis is met vaste gezichten. We hopen dat we qua capaciteit weer wat meer kunnen gaan aanbieden in 2023.


RESPECTVOLLE OMGANG

Onze doktersassistenten merken meer dan geregeld dat er ongenoegen is aan de telefoon over wachttijden, krapte op het spreekuur, maar ook over de triage die zij namens de huisartsen doen. Zij doen zulk belangrijk werk en moeten dat ook doen om goed te kunnen beoordelen wie wanneer gezien moet worden. Ook zij kunnen niet voorzien dat er spoedvisites moeten worden gereden en dat de wachttijd (daarom) soms oploopt.

Wij begrijpen heel goed dat wanneer u ziek bent of een dierbare van u ziek is u misschien wat sneller boos of ongeduldig bent. We hebben hier dagelijks mee te maken en doen ons uiterste best om daarin zo goed mogelijk tot hulp te zijn. Blijf alleen wel respectvol naar elkaar en naar ons personeel wat u als eerste te woord moet staan! Alstublieft! Als u echt ergens ontevreden over bent vraag dan om een gesprek met 1 van de artsen.

Hopelijk kunnen we in 2023 met genoeg respect naar elkaar blijven kijken en luisteren.


VITAMINE D NIET MEER VERGOED

Vanaf 1 januari 2023 moet u zelf betalen voor vitamine D. De sterkte die u gebruikt, wordt namelijk per 1 januari 2023 niet langer vergoed. Dit is een besluit van de Rijksoverheid. De Rijksoverheid wil daarmee geld besparen. De Rijksoverheid vindt namelijk dat mensen vitamine D zelf kunnen betalen.

Het is voor uw gezondheid van belang om uw vitamine D gewoon te blijven slikken. Aan de werking van vitamine D verandert namelijk niets. Blijf daarom de voorgeschreven hoeveelheid gebruiken. Uw apotheekhoudend huisarts neemt de vitamine D op in uw medicijnoverzicht.

Om welke vitamine D gaat het?
Het gaat om:
1. medicijnen met alleen vitamine D: colecalciferol en calcifediol.
2. medicijnen met een combinatie van colecalciferol en calcium (kalk) of
alendroninezuur.

Heeft u vragen over vitamine D? Stel ze aan uw apotheekhoudend huisarts.


BLOEDAFNAME

Zou u eraan willen denken een labformulier mee te nemen of klaar te laten leggen als u via ons (in de Nieuwstraat) bloed laat prikken? Dit scheelt voor u tijd.


VACCINATIE TEGEN CORONA/BOOSTERPRIKKEN

We krijgen nog regelmatig vragen binnen of wij nog corona vaccinaties kunnen geven. Wij zijn hier als huisartsen dit najaar niet bij betrokken. U mag wel naar ons bellen als u niet mobiel thuiswonend bent en thuis een prik moet krijgen.

https://www.ggdrotterdamrijnmond.nl/infectieziekten/corona-covid19/boosterprik/


AFHAALKLUIS

We hebben een kluis om medicatie af te halen. Helaas hebben we te maken met storingen, ook in avonden en weekenden. Er bestaat helaas geen storingsdienst om problemen meteen te verhelpen.

Het zekere voor het onzekere: haal noodzakelijke medicatie af aan de balie (bijvoorbeeld voor het weekend). Dat voorkomt problemen als de kluis niet naar behoren functioneert.