Praktijknieuws – Huisartsenpraktijk Oude Tonge – Oude Tonge
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Oude Tonge
West Achterweg 10 3255AZ
Oude Tonge

Praktijknieuws

NIEUWS november 2021

ONS TEAM

Dokter Gloudemans heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Per 1 april 2022 heeft hij een andere functie aanvaard. Momenteel werkt hij al minder in Oude Tonge en hij zal 1 dag in de week in de praktijk werkzaam blijven vanaf april.

Ook dokter Wisse werkt niet meer in Oude Tonge. Dokter Kreeft werkt inmiddels 4 dagen per week in Oude Tonge.

De komende tijd zal u op dinsdagen en woensdagen ook een nieuw gezicht gaan zien in de praktijk. Dokter Brouwer werkt hier als waarnemend huisarts 2 dagen.


NIEUWE TELEFOONCENTRALE

U heeft het wellicht gemerkt. Sinds 24-11 is er een nieuwe telefooncentrale in onze praktijk geïnstalleerd. U zult merken dat er een aantal zaken anders gaan of anders klinken aan de telefoon. Feedback hierop is altijd welkom!


VOORKEURSBELEID CZ

Per 1 mei heeft verzekeraar CZ een nieuw voorkeursbeleid voor medicatie doorgevoerd. Dat wil zeggen; hetzelfde medicijn maar in een ander jasje. We merken dat dit voor veel onrust bij patiënten zorgt. Wij zijn niet in staat hier iedereen persoonlijk over in te lichten maar proberen u hier zoveel mogelijk over voor te lichten met foldermateriaal en posters (in de praktijk en naast de medicatiekluis).

Op onderstaande site kunt u hier meer informatie over lezen:

https://www.cz.nl/service-en-contact/wat-is-het-voorkeursbeleid


QR CODES

Een vaak terugkomend onderwerp in deze tijd. Veel mensen vragen om een QR code na vaccinatie.

Patiënten die via ons een vaccinatie hebben gehad zouden door RIVM vanuit ons systeem geregistreerd moeten worden. We merken dat dit onderdeel niet vlekkeloos verlopen is. Dit leidt zowel bij u als bij ons tot de nodige frustratie.

We kunnen in de praktijk in ieder geval wel een QR code op papier aanmaken voor deze vaccinaties. Deze kunt u in de Corona-Check app zelf koppelen. Dit geldt ook voor patiënten die niet bij ons gevaccineerd zijn.