Praktijknieuws – Huisartsenpraktijk Oude Tonge – Oude Tonge
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Oude Tonge
West Achterweg 10 3255AZ
Oude Tonge

Praktijknieuws

NIEUWS april 2022

HET TELEFONISCH SPREEKUUR VERANDERT!

Het telefonisch spreekuur zal vanaf 1-4-2022 niet meer zo gaan als u voorheen van ons gewend was. We hebben besloten er een terugbelspreekuur van te maken. U kunt voor korte vragen aan de dokter een afspraak inplannen tussen 13-13:30 uur en wordt op deze tijd teruggebeld. Probeer dan ook beschikbaar te zijn.


BlOEDPRIKKEN VIA ONZE PRAKTIJK

Patiënten die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis, De Friesland, Interpolis, FBTO en Pro Life en via onze praktijk bloedprikken, zullen vanaf mei een rekening van Infomedics krijgen. Wanneer de nota’s verstuurd worden, zullen deze begeleid worden van een brief met uitleg over hoe u de kosten kan declareren bij de zorgverzekeraar.


BOOSTERPRIKKEN

Er zullen weer uitnodigingen op de deurmat vallen voor mensen van 60+ vanaf eind maart. De 70+-ers hebben hoogswaarschijnlijk hun boosterprik afpsraak al gehad of al ingepland.

Voor de -bij ons bekende- niet mobiele thuiswonenden mensen van 60 jaar en ouder, hebben we een melding gedaan zodat zij tzt thuis geprikt gaan worden door de GGD.

Voor vragen hierover: neem contact op met de praktijk.


DRAGEN MONDKAPJE

We kunnen het niet verplicht stellen maar vragen u toch vriendelijk nog een mondkapje te dragen. In de huisartsenpraktijk bezoeken ook kwetsbare mensen het spreekuur. Voor deze mensen willen we zo veilig mogelijk blijven werken.


AFHAALKLUIS

We hebben een kluis om medicatie af te halen. Helaas hebben we te maken met storingen, ook in avonden en weekenden. Er bestaat helaas geen storingsdienst om problemen meteen te verhelpen. Zeker tijdens de storm midden februari hebben de kluizen van dit type veel last gehad van storingen door invallende regen.

Het zekere voor het onzekere: haal noodzakelijke medicatie af aan de balie (bijvoorbeeld voor het weekend). Dat voorkomt problemen als de kluis niet naar behoren functioneert.


ONS TEAM

Dokter Gloudemans heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Per 1 april 2022 heeft hij een andere functie aanvaard. Momenteel werkt hij al minder in Oude Tonge en hij zal 1 dag in de week in de praktijk werkzaam blijven vanaf april.


NIEUWE TELEFOONCENTRALE

U heeft het wellicht gemerkt. Sinds 24-11 is er een nieuwe telefooncentrale in onze praktijk geïnstalleerd. U zult merken dat er een aantal zaken anders gaan of anders klinken aan de telefoon. Feedback hierop is altijd welkom!